برشکاری

برشکاری
تاریخ آخرین بروزرسانی : 9 ماه پیش
نام نوع سایز محل بارگیری تولید کننده قیمت عملیات بیشتر
برش ورق سیاه با دستگاه پلاسما، قیمت برشکاری با دستگاه پلاسما برشکاری متغیر تهران و شهرستان برشکاری پلاسما 34,350 تومان
قیمت برشکاری ورق ۲۵ میل ، قیمت ورق برشی ۲۵ میل(هوا برش) برشکاری 25 تهران و شهرستان هوا برش 29,500 تومان
قیمت ورق برشی ۲۰ میل ، قیمت برشکاری ورق ۲۰ میل(هوا برش) برشکاری 20 تهران و شهرستان هوا برش 30,800 تومان
قیمت ورق برشی ۱۵ میل، ورق برشکاری شده ۱۵ میل(هوا برش) برشکاری 15 تهران و شهرستان هوا برش 32,000 تومان
قیمت ورق برشی ۱۲ میل ، قیمت ورق برش خورده ۱۲ میل(هوا برش) برشکاری 12 تهران و شهرستان هوا برش 30,200 تومان
قیمت ورق برشی ۱۰ میل ، قیمت ورق برش خورده ده میل(برش هوا گاز) برشکاری 10 تهران و شهرستان هوا برش 30,500 تومان

برشکاری یکی از فعالیتهای پرکاربرد در صنعت است که به کمک آن ورقهایی مانند آهن، فولاد، آلومینیوم، گالوانیزه و غیره برش داده میشود و در صنایعی مانند خودروسازی، کشتی سازی، پتروشیمی، ساخت ادوات جنگی و خیلی موارد دیگر به کار برده میشود. این کار با استفاده از دستگاه و سنتی به چندین روش انجام میشود که در ادامه با آن بیشتر آشنا می‌شویم.

برشکاری چیست؟

به برش ورق، میله و شمش که از جنسهای آهنی، آلومینیومی، فولادی و ... به تیکه‌ها و ابعاد دلخواه، برشکاری میگویند. هدف از برشکاری، تبدیل محصولات مادر به محصولات کوچکتر و دلخواه است که به اندازه نیاز دلخواه میتوان آنها را برش داد. فلزاتی که ضخامت زیادی دارند و سنگین محسوب میشوند با استفاده از دستگاه برشکاری میشوند و فلزاتی هم که سبک و ضخامت کمی دارند با استفاده از ابزار ساده و یا دستگاه میتوان برش زد.

انواع روش برشکاری

روشهای مختلفی برای برش فلزات وجود دارد که  به دو صورت گرم و سرد تقسیم میشوند. در ادامه در مورد آنها مختصر توضیح می‌دهیم:

برشکاری با روش گرم

برشکاری به روش گرم خود به چندین روش انجام میشود که گرما در آن مهمترین اصل است. این روشها عبارتند از:

برشکاری با هوا گاز

برش هوا گاز یا هوا برش یکی از روشهای مرسوم برای برش فلزهای سبک و سنگین است که سوخت آن از ترکیب دو ماده گاز و اکسیژن  به وجود می‌آید. این روش معمولا قیمت به صرفه‌ای دارد. این روش دمایی بین 2000 تا 4000 درجه سانتی گراد به وجود می‌آورد. هوا گاز برای برش فلزاتی چون ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق استیل که ضخامت آنها بین 6 تا 25 میلی‌متر است، کاربرد دارد. اما تنها ایراد این روش، دقت پایین آن است که یک برش تمیز از آن به دست نمی‌آید ولی برای کارهایی که نیازی به ظرافت ندارد بسیار مناسب است و قیمت این روش نسبت به روش‌های دیگر مقرون و به صرفه است.

برشکاری پلاسما

این روش به این صورت انجام میشود که ابتدا هوای فشرده شده با یکی از گازهای نجیب مانند هلیوم، نئون، آرگون،کریپتون، رادون، زنون، اوگانسون با فشار زیاد وارد نازل دستگاه میشود. بعد از آن قوس الکتریکی بین گاز و سطح باعث میشود یک برش قوی ایجاد میشود که بعد از آن گاز به حالت پلاسما تغییر میکند. از مزیت‌های برشکاری با استفاده از پلاسما، سرعت بالای آن و هیچ تراشه‌ای ندارد. از معایب این روش هم قیمت بالای آن است.

برشکاری لیزری

روش برش لیزی یکی از دقیق‌ترین روش‌های برشکاری است که فلزاتی مانند آهن، آلومینیوم، فولاد و مس را با ضخامت‌های 2/0 میلی متر تا 20 میلی‌متر میتوان با آن برش داد. با برش لیزی میتوان ورق، لوله یا پروفیل را با دقت بالا برش داد و تغییرات که در آن به وجود می‌آید با چشم قابل تشخیص دادن نیست. خطای این روش 01/0 میلی متر است.

برشکاری CNC

CNC مخفف Computer Numerical Control است و به معنی کنترل عددی کامپیوتر است. این روش نیز مانند لیزری یکی از روشهای با دقت بالاست. CNC شامل یک مینی کامپیوتر است که میتوان آن را روی هر عددی تنظیم کرد و برش مورد نظر را به سلیقه خود در آورد. برنامه و ورودی که به کامپیوتر داده میشود در حافظه آن ذخیره میشود و برای کارهای بعدی نیز میتوان از آن استفاده کرد.

برش الکترودی

الکترودها قطعات باریک و میله‌ای هستند که برای جوشکاری و برش نیز میتوان از آن استفاده کرد. دقت برش در این روش نسبت به CNC و لیزری بالا نیست ولی هزینه آن بسیار کمتر است. این نوع برش برای قطعات فولادی و چدنی مناسب است.

برش دیسک آتشی

این روش با استفاده از تیغه فولادی و دستگاهی به نام اره دیسکی انجام میشود. صفحه فولادی دایره‌ای شکل است که لبه‌های آن شیار دار و بسیار تیز است. این صفحه با استفاده از برق ولتاژ بالا با سرعت بسیار بالایی در حال دور زدن است و با برخورد به فلز مورد نظر، با توجه به گرمایی که تولید میکند آن را برش میزند. این روش چندان ایمن نیست و برای اپراتور می‌تواند خطر آفرین باشد به همین دلیل استفاده از این روش به نحوی رو به ساقط شدن است و روشهای جایگزین به مراتب ایمن تر هستند.

برشکاری سرد

چند موردی که در بالا توضیح دادیم روشهای گرم برشکاری بودند، حال چند روش برای برش سرد نیز وجود دارد که آنها را هم به صورت مختصر شرح می‌دهیم. این روش به دلیل عدم استفاده از حرارت، محبوبیت بیشتری نسبت به روش گرم دارد.

برشکاری با استفاده از قیچی

یکی از ساده‌ترین روشهای سرد استفاده از قیچی است که ورق را با ضخامت کمتر از 30 میلی متر برش میزند. قیچی‌ها به سه دسته قیچی دستی، قیچی اهرمی و قیچی دستگاهی تقسیم میشود. از قیچی دستی برای برش ورق‌های با ضخامت کمتر از 1.5 میلی‌متر استفاده میشود. برشکاری اهرمی به سه نوع ساده، مرکب و ورق بر( وزنه‌ای) تقسیم میشوند که با آن فلزات تا ضخامت 5 میلی‌متر میتوان برش زد. برش ماشینی هم تا ضخامت 30 میلی‌متر را میتوان با آن برش داد.

برش با گیوتین

با استفاده از گیوتین نیز میتوان قطعات فلزی را تا ضخامت 30 میلی‌متر برش زد. مزیت این روش نسبت به روشهای سرد دیگر این است که فلزات را با طول زیاد نیز میتوان با آن برش زد. دستگاه گیوتین دارای دوتیغه که یکی در پایین و به صورت ثابت و دیگری به صورت متحرک و در زاویه 1 تا 6 درجه در حرکت است

برش با واترجت

استفاده از روش واترجت برای برش هیچ محدودیت ضخامتی ندارد و هر فلزی با هر ضخامتی را میتوان با آن برش زد. در این روش با استفاده از آب به عنوان نیروی کمکی در کنار نیروی یک تیغه سنگی بسیار تیز استفاده میشود. ترکیب این دو نیرویی معادل 6000 پوند بر اینچ ایجاد میکند. این روش دقت بسیار بالایی  دارد. جالب است بدانید سنگهایی مانند الماس که سختی بسیار بالایی دارند تنها با این روش برش داده میشوند و به غیر از این با هیچ تیغه‌ای نمی‌توان الماس را برش داد. سخن پایانی شرکت سرمایه نوین آرکا خدمات برشی ورق سیاه و انواع ورق دیگر را به مشتریان عزیز ارائه می‌دهد. که قیمت آن با استفاده از هر روشی متغیر است و با توجه به درخواست نوع برش شما قیمت داده میشود. همچنین این شرکت ورق سیاه را به صورت فابریک کارخانه نیز به فروش می‌رساند. برای اطلاع از قیمت ورق آهن یا همان قیمت ورق سیاه، با کارشناسان ما در تماس باشید تا با بانک اطلاعاتی که در مورد ورق سیاه در اختیار دارند بتوانند شما را در امر خرید کمک نمایند.