تعطیلی کارخانه ها یا ریزش قیمت آهن ؟

۵
(۱)

ابرمافیای فولاد چگونه مانع ارزانی میلگرد شد؟!
بازار آهن به طور همزمان دچار رکود و تورم است که در صورت تداوم وضعیت موجود یا کارخانه های فولادسازی تعطیل خواهند شد و یا قیمت آهن ریزش خواهد کرد. بدون شک رکود تورمی فعلی که بازار آهن به آن گرفتار شده است زیر سر مسئولین دولتی و نظارتی است که بر بازار آهن سلطه دارند اما این وضعیت نمی تواند برای مدت زمان طولانی ادامه دار شود.
از یک طرف ستاد تنظیم بازار با دستور شورای هماهنگی سران قوا بر روی صادرات فولاد تعرفه می گذارند تا از سازندگان حمایت کرده و قیمت میلگرد کاهش یابد. از طرف دیگر سازمان بورس کالا حاضر به تجدید نظر در فرمول قیمت گذاری آهن در بورس کالا نیست و قیمت های پایه ی شمش فولادی در بورس همچنان بالاتر از قیمت های شمش در بازار است که همین مسئله به تعمیق بیشتر رکود در بازار آهن دامن زده است.
فشار مافیای قدرتمند و ثروتمند فولاد نیز بر پیکره ی وزارت صمت باعث شده تا این وزارت که میان ستاد تنظیم بازار و سازمان بورس کالا گرفتار شده است نیز هر روز قانون جدیدی در ارتباط با عوارض صادرات محصولات فولادی وضع کند. یک روز خبر از حذف تعرفه ی صادرات میلگرد به گوش می رسد و روز دیگر خبر از حذف عوارض صادرات نبشی، ناودانی و کلاف. یک روز اعلام می شود که عوارض صادراتی فولاد تا سه ماه ادامه دارد و یک روز گفته می شود که تنها تا پایان اردیبهشت ماه این قانون پابرجاست. یک روز تعرفه ی صادرات شمش و میلگرد ۱۷ و ۸ درصد عنوان می شود و روز بعد این اعداد به ترتیب به ۱۱ و ۵ درصد می رسد.
به نظر می رسد مافیای قدرتمند و ثروتمند فولاد به بهای رکودی کردن بازار آهن مانع کاهش قیمت میلگرد شده است و آنقدر در مجلس و ارگان های دولتی و نظارتی نفوذ دارد که نه شورای هماهنگی سران قوا، نه ستاد تنظیم بازار، نه سازمان بورس کالا و نه حتی دولت و وزارت صمت از پس مقابله با این ابرمافیا بر نمی آیند و در نهایت همانی می شود که مافیای فولاد می خواهد. گویی این ابرمافیای فولادی تمام ارگان های دولتی و نظارتی را به سخره گرفته و تسخیر کرده است.

[wptb id=365]

۵ / ۵. ۱

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
بررسی روش‌های نوین بازیافت ضایعات آهنی